Blog

Blog

Rijders verslag Niken

Rijders verslag Niken
Aan het eind van de dag haal ik de Niken op bij Motor Centrum West in Naaldwijk voor een test rit. De sleutel wordt overhandigd en ik start de motor. De eerste meters zijn altijd even kijken hoe het rijdt. Ik heb ervaring met 1,2 en 4 cylinder motoren. De Niken is uitgerust met een 3 cylinder 850 CC. Bij het wegrijden loopt het blok lekker rustig en voelt het vertrouwd. Op de snelweg aangekomen even doortrekken en dan voel je vanonder een rauwe grom komen die je door de motor heen voelt. De Niken is in 3 motor modi in te stellen en ik begin in standaard stand 2. De beschikbare 115 pk komen gelijkmatig beschikbaar en de motor rijdt vlot door . Bij de 11.000 tpm begint het rode gebied.

Rondje Brabant

Rondje Brabant
Poging twee om de kast in de garage aan te passen loopt uit in een ritje door Brabant. Na het ontbijtje controleer ik de bandenspanning en zet de motoren buiten. De lucht is blauw maar het is nog wel fris. We rijden via de snelweg naar de Loons en Drunense duinen en zetten onze motoren tussen de fietsen en nemen plaats op het zonovergoten terras van de Rustende Jager. Het begin is goed :-)

Rijders verslag SuperTenere 1200

Rijders verslag SuperTenere 1200
Het is 05.30 als ik de Tenere buitenzet. Het is donker en de wereld erg klein van de mist. Ik rij weg en op de snelweg is het toch wel erg mistig. Ik zet de extra verstralers aan en dat geeft beter zicht. De mist maakt het ook klam. Op zoek naar de handvat verwarming. Met de rechterduim scroll je door het menu en staat de handvat verwarming aan. Tot net over de grens blijft het mistig. Door de wegglijdende mist op de ruit zie je hoe de stroomlijn is ontwikkeld. Het gaat mooi naar de zijkanten waar de druppels langs je heen schieten. Het is zo gewend aan de rechte zit en in Duitsland kan er weer wat snelheid worden gemaakt na het gekwakkel in de mist.