Yamaniacs blog

Nummer Een (7)

Nummer Een (7)
0720 Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen Vrijdag 05 juni 2020 We hebben een zeer goede nachtrust gehad en we trekken de motorkledij aan en gaan naar het ontbijt. Het wordt aan tafel opgediend en alles zit erbij van gek eitje tot beschuitje roomboter met hagelslag. De Buienradar zegt dat het om 10 uur gaat regenen dus we moeten zorgen dat we dan in Norg zijn.

Nummer Een (8)

Nummer Een (8)
0820 Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen. Zaterdag 06 juni 2020 We hebben zeer goed geslapen maar het is tijd voor het ontbijt. We hebben een formulier ingevuld met wat voor soort brood en hoeveel brood je wilt. Het beleg kan je in afgesloten verpakking zelf pakken. Op naar het ontbijt. We zijn op tijd want we zijn de eerste. Er staat een mevrouw achter de ontbijtbalie. Daar staan allemaal dienbladen klaar met broodjes. Ze vraagt de naam en kamer nummer en gaat op zoek. Ze vind 1 dienblad waar oa croissantjes op liggen. Die hadden we juist niet een gekruist

Nummer Een (6)

Nummer Een (6)
0620 Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen Donderdag 04 juni 2020 We rijden vandaag door de provincie Drenthe. Na het goede ontbijt krijgen we een lunch tas mee. We nemen een laatste foto van het kasteel en vertrekken. Via de dorpjes Zwinderen, Gees, Meppen, Witteveen rijden we richting Orvelte. In de dorpjes zien we de Drentse boerderijen met grote schuren. Die hebben rieten daken met aan de zijkant ook riet met vormen daarin. We parkeren de motoren op de parkeerplaats van Orvelte. We lopen het museum dorp in.

Nummer Een (5)

Nummer Een (5)
0520 Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen Woensdag 03 juni 2020 Ik schrik wakker en kijk naar de wekker. Het is kwart voor acht. We hebben tijdslot voor ontbijt om 08.15. Ik kijk naast me en daar wordt nog geslapen. Voorzichtig maak ik Janny wakker en maken we ons gereed voor het ontbijt. Bij de ontbijtruimte aangekomen gaan we in de binnentuin zitten en wordt het ontbijt gebracht. Het is een beetje karig ontbijt maar we kunnen er weer even tegen. Gisteren spreken we de buren van de kamer naast ons en he gesprek kwam al snel op reizen. Ik heb ze onze reiskaart gegeven zodat ze wat van onze bestemmingen thuis kunnen bekijken.

Nummer Een (4)

Nummer Een (4)
0420 Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen Dinsdag 02 juni 2020 Na een zeer goede nachtrust worden we om 08.00 uur wakker en maken ons gereed voor het ontbijt. Het is een keuze ontbijt en we gaan voor Traditioneel. We nemen buiten plaats. De boerderij ligt op een soort heuvel waardoor je vanaf het terras mooi over het land kijkt naar de bossen van Zeddam. Onder het fluiten van de vogeltjes laten wij et ontbijt ons goed smaken.

Nummer Een (3)

Nummer Een (3)
0320 Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen 01 juni 2020 Half zeven kijken we elkaar aan. We zijn wakker en kijken naar buiten waar het zonnetje al schijnt. Het ontbijt hebben we om half negen afgesproken. We gaan koffie zetten en ik ga op het terras in de zon zitten. De dieren zijn ook wakker en wandelen rustig door het gras. Twan komt de dieren voederen en alles is al vroeg wakker.

Nummer Een (2)

Nummer Een (2)
0220 Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen Zondag 31 mei 2020 Acht uur en tijd om op te staan. Ik ga op zoek naar het ontbijt. Het ontbijt wordt in een tas gegeven. Het Klooster terras is al lekker in de zon en met zak en al nemen we plaats. Het drinken wordt gebracht en het ontbijt kan beginnen. De bijen van gisteren zitten nog in de heg en zijn uitgegroeid tot een grote tros met krioelende bijen.

Nummer Een (1)

Nummer Een (1)
Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen Zaterdag 30 mei 2010 Het laatste gaat in de tas en we zijn klaar om te vertrekken. Ik ga op de automatische piloot zonder goed naar de navigatie te kijken. We rijden dus de snelweg op maar de verkeerde richting. Ok dan maar over de A29. Als ik naast mij kijk zie ik de parallelbaan. Daar hadden we dus moeten rijden. Dat schiet niet op. De eerste afslag weer gedraaid. Uiteindelijk rijden we in de goede richting.